ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: Лилия Семкова възпя Левски в „Жалба за България“

Навръх Деня на независимостта на България Лилия Семкова промотира най-новия си проект, озаглавен „Жалба за България“. Песента е посветена на емигрантите, които са далеч от родината и семействата си. Специално място в текста намира и Апостола на свободата Васил Левски, към когото се обръща лирическата героиня.

Дебютният клип на риалити участничката от „Фермата 4“ вече набира популярност в платформата за видео споделяне YouTube, а съвсем скоро ще бъде излъчен и в телевизионен ефир. „Много време ни отне да представим „Жалба за България“, но вярвам, че крайният резултат ще се хареса на почитателите на хубавата музика. Исках да изпипаме всеки детайл по песента и видеото. Вярвам, че тежкият текст и посланието, което носи, ще докоснат сърцата на хората.“, не скрива вълнението си талантливата изпълнителка.

„Жалба за България“ е по музика и текст на певицата Славена. След представянето на Лили в предаването „Фермата“ и утвърждаването на образа си на радетел за българщината, Славена решава да подари песента именно на нея. За аранжимента се е погрижил ръководителят на „Роял бенд – Благоевград“ Стефан Йорданов. Майсторското изпълнение на цигулка е поверено на талантливата Таня Тингарова.

Видеото е заснето до параклиса „Св. Йоан Летни“ на язовир Пчелина от екипа на Luminar – Павел Петлички, Борислав Данчов и Георги Костадинов. Гримът е дело на Даниела Карабелска.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене