За пръв път след смъртта на баща си Кремена Халваджиян свири на виолончело за музиката на „Пътят на честта“

Виртуозният музикант Виктор Стоянов стои зад чудесната композиция на основната музикална тема на сериала

Невероятна лична и професионална история е част от написването и изпълнението на завладяващата музикална тема на най-новия сериал в ефира на NOVA – „Пътят на честта“. Музиката е дело на световно признатия български композитор и музикант – Виктор Стоянов, а основната солова партия е изсвирена на виолончело от Кремена Халваджиян, която е завършила музикално образование с този инструмент.

Преди 25 години си отива бащата на Кремена – известният диригент на Софийската опера Людмил Дешев. В този момент тя прибира виолончелото си и се зарича никога повече да не свири. В мига, в който тя чува музиката за сериала „Пътят на честта“, написана специално от Виктор Стоянов, остава без думи. Виктор и съпругът на Кремена и продуцент на сериала – Магърдич Халваджиян, й предлагат тя да изсвири основната солова партия. В началото тя отказва, но след дълги убеждения от страна на двамата накрая се съгласява да се впусне в това предизвикателство. „Кремена е невероятен музикант и това си личи. В началото беше много притеснена дали ще се справи след такава дълга пауза. Но всичко се получи чудесно, звучи прекрасно!“, сподели композиторът Виктор Стоянов.

Виктор Стоянов е професионалист, признат на световно ниво в музиката, бивш заместник-министър на културата и директор на Софийска филхармония. Работил е по музиката на много филми, телевизионни реклами и компютърни игри. Участва в написването на саундтрака на една от най-нашумелите игри – Crysis II, заедно с екипа на световно известния композитор Ханс Цимер.

„Изкуството е това да изкараш от твърдата черупка на човека истинската емоция!“ – споделя Виктор Стоянов. За тази цел за него е важна близката работа с режисьорите, продуцентите и сценаристите на продукцията – идеята и вижданията на всеки от екипа са ценни за написването на точната и завладяваща музика за всеки проект. В „Пътят на честта“ Виктор е привлечен от многопластовата история на сценария и изключително силните, истински образи.

„Пътят на честта“ за двете фамилии в сериала продължава и тази седмица от понеделник до четвъртък в 22 часа по NOVA! Зрителите ще станат свидетели на първото преплитане между двете сюжетни линии в сериала. В следващите серии на малкия екран феновете на „Пътят на честта“ ще бъдат въвлечени както в тъмни неща като поръчка на убийство, опит за отвличане, така и в първите трепети на любовта между двама тийнейджъри.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене