Топ Преса: Ако журналист с поведение на Силвия Великова работеше за нас, отдавна да е уволнена!  Спрете се бе, хора! Сляпата опозиция – слепи ги ражда!

 Спрете се бе, хора! Сляпата опозиция – слепи ги ражда!

Днес българското национално радио (БНР) излезе с позиция по повод смяната на ресора на отговорната за съдебната тематика в медията – Силвия Великова, и свалянето й от ефир като водещ на „Преди всички“. Няколко часа по-късно вчера рокадата бе прекратена, а журналистката – възстановена като водещ. Защо? Улицата ли уплаши ръководството? Абе, анархията и улицата ли управляват държавата?

Уважаемо ръководство на БНР, молим ви – не се предавайте. Ние, една регионална медия, с позиция и мнение, апелираме срещу анархията и политическите интриги. До колкото си спомняме, тенденциозността в журналистиката, агресията в мнението, насила натрапената позиция, не се приемат за професионализъм в гилдията, но, както е модерно последно време, напълно нормално е, щом си опозиция да ти се простят всички земни грехове.  Така например, Оги Академика, известен с медийната си „Жаба“, щото лапа парите на Цецо Сръбския, вече не е дебел тарикат, ами „протестърски светец и борец за правда“. Правдата на кого? На Брендо ли? Съвсем модерно е Любка Кулизач, например, лакействала дълги години на властта с псевдонима Лора Кварц, във вестник „Уикенд“ един ден да се обърне и да стане „борец за свобода“, щото уплашените от прокуратурата олигарси дават мило и драго користните им далавери и афери да се превърнат в обществени каузи. Изобщо, старите палта в журналистиката умеят да правят това – да превръщат в обществени каузи личните интереси на всеки, който си плаща.

Силвия ВЕЛИКОВА

Та и кака Силве така… Очевадно тенденциозно натрапва политически идеи, схеми, при това от национален ефир, чиято водеща максима трябва да бъде – обективност. Но при нея не сме видели такова нещо… само сляпа опозиция. Топ Преса споделя становището на Николай Кръстев, че в програмата липсва обективно и безпристрастно отразяване на част от темите и препоръча на директора да предложи механизъм за осигуряване на плурализъм и всички гледни точки по значими за обществото теми. Къде тук видяхте нещо лошо? Някой вниква ли изобщо в тези думи? Топ Преса заявява най-отговорно, че именно журналисти като Силвия Великова наложиха и все още налагат модела – щом критикуваш властта и си престъпник, всички грехове са ти простени. Последното го приемайте за съвет, уважаеми тарикати, наркотрафиканти, ДДС-ари и контрабандисти – подгони ли ви законът, започвайте да викате „Долу!“, пишете остри постове срещу държавата и закона и от криминален престъпник влизате в графа „политически преследван свободен протестър“.  А видимо на такива като Силвия Великова работата е да ви легитимира. Срещу какво?  Според нас от Топ Преса, тя е длъжна да отговори. Лошо няма – нека взема там, каквото й дават, но защо ние трябва да й плащаме заплатата с данъците си. Да излезе да си направи сайт и свободно да си плюе, както прави всеки, на който му е крив света. Ярък пример, Бабикян!

Няма да подминем и теорията на конспирацията. Цялата тази безсмислена дандания около „скандала Великова“ не е ли ответен удар на отстранените протежета на един бивш фактор при управляващата пария, сред които са част от СЕМ-каджиите? Въпроси, на които ще трябва да си отговорим, уважаеми читатели, преди за пореден път да си оплюем държавата от налята насила в главата ни негативна емоция.

И накрая е време за веселата част. Отчаяните „тритепроценти“ десни, които яхнаха поредния „протест“. Към тях е нашето послание. Чухме, че ромите в гърменския квартал „Кремиковци“ ще протестират, защото са им спрени незаконните ток и вода. Яхвайте! Пишете им плакати – „Долу и оставка! Върнете на хората правата!“ Не политици, а политически карикатури, които никога до сега не бяха изслушали едно предаване на Силвия Великова /някои дори не знаеха коя е тя/, но щом ревнаха  удобните протестъри, те, десните, я припознаха като поредната им светица! Жалко! Настина жалко! Това е дъното. Шепа хора съсипаха „протестиращия човек“, съсипаха всяка смислена идея за народен глас. И нас ни е яд за държавната работа на Великова, но не бихме я защитили, а ще защитим ръководството на БНР, защото, ако утре и при нас започне да работи тенденциозен, насочено озлобен и сляп безаргументен протестър, ще го уволним на деня. Защото вярваме, че сляпата опозиция – слепи ги ражда!

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене