Само за година Кресна разплати 400 000 лева стари дългове

През миналата година Община Кресна успя да разплати от собствени приходи близо 400 000 лв. стари задължения, повечето от които са резултат от договори на бившия кметски екип. Това бе направено въпреки тежкото влияние върху общинския бюджет на КОВИД кризата и свитите приходи.

Платени са 210 000 лв. на фирма „Аделина стил“, от които 150 000 лв. по новообразувани дела от фирмата и 60 000 лв. по текущо споразумение с НАП за издадени фактури от „Аделина стил“ по договори, сключени от бившия кмет Илиян Кръстев.

Други 95 000 лв. са дадени за проектиране в с.Долна Градешница по договор, сключен от Илиян Кръстев, който не е разплатен от него.

100 000 лева са осигурени и за асфалтирани улици по договори, сключени през 2019 година.

„Разплатените стари задължения можехме да инвестираме в общинска пътна инфраструктура, да изграждаме зелени кътове за отдих и спортни съоръжения за младите хора, да подобряваме качеството на живот на нашите съграждани. Уви, неразумно сключените договори от предишното общинско ръководство продължават да пречат на догонващото развитие на община Кресна и непрекъснато ни ограничават в изпълнението на нашите планове за развитие”, коментира кметът на община Кресна – Николай Георгиев.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене