“Вапцаров: Песни за човека” се завръща на сцената на Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград

След прекъсване, продължило повече от една година, мащабният спектакъл, създаден по случай 100-годишния юбилей на Драматичен театър “Никола Вапцаров” ще се изиграе отново на сцената на благоевградския театър.

Местната публика ще има възможността отново да гледа сценичната интерпретация, представяща живота и творчеството на великия български поет Никола Вапцаров на 19-ти май от 19:00 часа на сцената на благоевградския драматичен театър.

Спектакълът е създаден от тримата режисьори Тея Сугарева, Стайко Мурджев и Боян Иванов, обединяващи темите за процесът срещу Вапцаров и неговият разстрел; образът на поета, чрез неговите писма до майка му и неговото творчество.

Във “Вапцаров: Песни за човека” взимат участие всички актьори от трупата на театъра, както и доайени, познати на благоевградските зрители със значимите си сценични превъплъщения.

Основният повод на екипа на театъра да възстанови точно сега мащабния спектакъл е селектирането на представлението на единствения в България фестивал за българска драматургия – “Нова българска драма” в Шумен. Една седмица след представянето на „Вапцаров: Песни за човека“ на културни форум, спектакълът ще се изиграе и за благоевградската публика.

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград очаква своите зрители на 19-ти май от 19:00 часа. Билети за спектакъла „Вапцаров: Песни за човека“ могат да бъдат закупени от касата на театъра, както и онлайн, чрез платформата Entase: https://entase.to/uD

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене