Слънчево до обяд после идват облаци

sunburst

В сутрешните часове по-значителна облачност ще има все още в североизточните райони. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево. В следобедните часове над Рило-Родопската област ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места там ще превали. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно и силен вятър от запад-северозапад и с него ще прониква по-хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 25° до 30°. В София около 25°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 27°, а минималната 15°, за Банско 28°/16°, Разлог 29°/16°, Дупница 25°/14°, Кюстендил 26°/13°, Перник 24°/14°, Гоце Делчев 31°/17°, Сандански 30°/16° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 30°, а минималните до 16°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще се повишава и в края на денонощието ще е малко над средното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна до обяд над Стара планина, а след обяд в Рило-Родопската област, където на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад, по билото на Стара планина временно и силен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200м ще е 17°, на 2000м около 11°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, повече в сутрешните часове, над северните райони. Вятърът ще е умерен от северозапад. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене