Без категория

Местния печат

печат

В.“Струма“

Барман осъден на 1 г. и 2 м. затвор за изнасилване на студентка, блудства с друга след дискотека

29-годишен барман бе осъден на 1 година и 2 месеца лишаване от свобода заради изнасилване на бившето си гадже. Мариян Грудев бе признат за виновен за това, че в квартира в Благоевград осъществил сексуален акт със студентката Гюлфие противно на нейната воля.. двамата имали интимна връзка и живеели заедно 1 година, но 3 седмици преди инцидента се разделили.

Хидроинженер с 50 г. стаж предупреждава, че три дерета в Благоевград заплашват с ада на „Аспарухово“

известният благоевградски хидроинженер Кирил Станоев, който е с над 50 г. стаж по специалността, предупреждава, че Благоевград има три рискови дерета, които могат да доведат до подобна трагедия като във варненския квартал „Аспарухово“, ако не се вземат мерки. Първото дере е „14 полк“, което започва от циганската Предел махала.

Вносители на плодове и зеленчуци от Гърция: Чакаме с часове на ГКПП –Кулата и крайните пунктове да обработят документите ни, да пломбират и разпломбират камионите, стоката се разваля…

Около 20 микробуса, камиони и ТИР-ове чакаха в неделя следобед на ГКПП – Кулата на влизане в страната заради въведеното ново изискване специализираната дирекция „Фискален контрол“ към Националната агенция за приходите да следи движението на всички стоки с фискален риск-плодове, зеленчуци, захар, месо и месни продукти, включително и тези, които преминават транзитно през страната.

В.“Вяра“

Шефът на ДПС в Сандански Аспарух Костадинов-Пухи се шири в 3-етажна лукс вила в Попина лъка, построил си я сам

В луксозна 3-етажна вила отдъхва след бурните политически страсти общинският съветник и председател на ДПС в община Сандански Аспарух Костадинов-Пухи. Вилата се намира в живописната местност Попина лъка, на 18 км от курортния град. В близост до нея е известната вила „Водопада”, както и забележителният Дяволски водопад, с височина на пада 15 м.

Частният бирник Виолина Тозева разпродава на части луксозния комплекс на Богомил Бонев в Банско, иска 1 126 000 лв. за ресторанта, продава спортната зала за 825 332 лв.

Частният съдия-изпълнител Виолина Тозева разпродава на части луксозния комплекс „Банско Роял Тауърс “ в Банско, зад когото, както се говори, като собственик стои бившият вътрешен министър Богомил Бонев. За общо около 3 000 000 лв. на тезгяха отиват нощен бар, ресторант, апартаменти, къщи заради ипотека в полза на Инвестбанк. За някои от продаваните сгради има наложена възбрана от община Банско като кредитор, както и възбрана от „Уникен” ЕООД. Наддаването за ресторанта в комплекса ще започне от 1 126 000 лева. Той е на две нива.

ПИБ – Благоевград отвори врати, докато теглеха пари, клиентите си разказваха вицове за фалирали банки

Офисите на Първа инвестиционна банка в Благоевград отвориха врати в понеделник и спокойно благоевградчани теглиха спестяванията си. Пред банковия клон срещу ГУМ около 10 часа се изви опашка, но тя бързо се стопи и до края на деня работата в клона протече спокойно, а необслужени клиенти нямаше. Както „Вяра” писа, повод за напрежението около банката не само в Благоевград, а в цялата страна бяха породилите се слухове за дестабилизация на банковата институция.

Читатели сигнализират:„Кебап 13” и пицария „Парти” в Благоевград газят закона за общественото здраве, нямат тоалетни за клиенти

Заведенията за бързо хранене в Благоевград масово нарушават закона за общественото здраве. Това сигнализира в редакцията на „Вяра” възмутена клиентка на едно от най-елитните и оборотни заведения за хранене в областния град Елена Петрова. Тя разказа: „Аз и цялото ми семейство най-редовно се храним в ресторанта за бързо хранене „Кебап 13”, намиращ се на централна улица. Всяка неделя заедно с децата и съпруга ми сядаме там, тъй като пиците и дюнерите, които заведението предлага, се харесват на малките.

44-годишен алкохолик от Петрич се нагълта с ракия и издъхна, не догледа мач от Световното първенство

Нелепо завърши житейския си път млад мъж от Петрич.Заради страстта му към чашката 44-годишният Божин Димитров е приет в Спешна помощ със симтоми на алхохолно отравяне.Докато траел прегледа обаче, той посинял и починал.

Дали смъртта му е резултат от алкохолно натравяне, или причината е друга, това ще бъде изяснено от съдебен лекар патоанатом, който ще извърши аутопсията на трупа му. Инцидентът с Божин станал около 20.00 часа завчера. Той си бил в дома и гледал мач на чаша алкохол. /E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене