Празник на град Симитли, 8-ми септември!

Концертната програма за празника на град Симитли, 8-ми септември ще бъде на площада. Заповядайте от 18:00 часа на центъра. Ръководството на община Симитли кани всички жители и приятели на общината на празник тази неделя.

Големият празник на Симитли е на църковния Малка Богородица – Рождество на Пресвета Богородица. Божията майка е закрилница на всички ни. Малка Богородица е и храмовият празник на църквата в град Симитли. Откакто има население в Симитли, 8.септември е празник на Симитли.

Традиционно празникът започва с Тържествена Света литургия в църквата „Рождество на Пресвета Богородица“ в град Симитли, по обяд е курбана за здраве в двора на църквата.

От 18:00 часа е официалният церемониал за празника и концертната програма. С празнично шествие, преклонение към предците на паметника „Лъвчето“. На площада след това започва концертната програма. Със самодейците от общината, с талантливите деца и младежи от танцовите школи, за празника на Симитли ще пее и верния приятел на Симитли и общината Иван Дяков. Тон и ритъм на празника ще дадат и Емануела, Румяна Попова, Денис Теофиков, Криско. За празника пристига голямата балканска звезда Амар Гиле.

Колебливо беше общественото мнение до последния момент – къде да бъде концертната програма – на стадиона или на площада. Но на площада има и повод. За първи път ще посрещнем празника на града на напълно обновен център. Площад „Септември“ е с чисто нов облик, присъщ на модерен европейски град, подобаващ на гостоприемството и топлотата на местните в Симитли и общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене