Ето какво каза 16-г. тийнейджър, катастрофирал на Е-79 с автомобила на баща си

16-годишно момче от с. Смочево, община Рила, подкара колата на баща си и катастрофира с нея. Инцидентът е станал около 2 ч. след полунощ. Тийнейджърът, който е ученик в ПГ в Кочериново, бил навън с приятели, които го помолили да вземе колата на баща си, за да се повозят през нощта.

Слави влязъл в дома си и взел ключа от автомобила, докато баща му и майка му спят, качил приятелите си, сред които и едно момиче, в автомобила и тръгнали за Дупница. На един от завоите момчето изпуска управлението на автомобила и се забива в крайпътно дърво, колата отскача и се връща на пътя, но обърната по таван, след което последвало ново обръщане и колата пада на колелата. Очевидци твърдят, че цялата е смачкана и става само за скрап. За щастие няма пострадали в инцидента.

Преминаващи по това време по гл. път Е-79 станали свидетели на пътния инцидент и се обадили на тел. 112. На място пристигнали екип на Спешен център – в Рила и полиция. Младежите са закарани с патрулката по домовете им, след като са дали показания.

Както писахме, бащата на Слави разбрал, че автомобила му го няма чак сутринта, когато тръгнал на работа, и позвънил в полицията в Рила, че е откраднат. От полицаите научил, че колата е катастрофирала на пътя за Дупница и зад волана е бил синът му Слави.

По телефона за “Струма” момчето заяви: “Страшно съжалявам! Ще работя и ще купя друга кола на семейството ми. През лятото работя като дървосекач, за да подпомагам семейството си. Ще работя повече, за да изкарам повече пари за кола!”, обеща тийнейджърът.

Жители на село Смочево коментират, че Слави е трудолюбиво момче. В момента добива дърва в планината. Понякога работи и в кравефермата в селото. Не стои и ден без работа. Помага на семейството си да преживява. Те смятат, че момчето е било подведен от приятелите си. Той и сестричката му са единствените постоянно живеещи деца в село Смочево, наброяващо около 200 жители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене