Няма нови случаи на Ковид-19 в Благоевградско

Двама остават пациентите, като единият се лекува в областната болница, а деветгодишното дете от Великобритания е под карантина, заедно със семейството си, в апартамента им в Банско. Пробите на всички, поставени под домашна карантина, както и на всички контактни лица, до момента са отрицателни, съобщиха от Районната здравна инспекция. Изследвания се правят и на завърналите се от рискови държави.

Заради случаите на заразени българи от други райони в страната, които са работили в Банско, са взети проби на всички ски-учители. Резултатите също са отрицателни. До този момент личните лекари в курорта не са регистрирали пациент със симптоми, характерни за заболяването. Заради обявената карантина в целия град се обостря проблемът със здравната грижа за бременните жени и контактите им с наблюдаващите ги лекари специалисти.

Повечето бъдещи майки са планирали ражданията в Благоевград и София. От града обаче може да се излезе единствено с линейка, като изключение се допуска само за назначена терапия на онкологично болни пациенти./БНР/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене