КУЛИНАРНА СТРАСТ! Благоевградски финансист загърби обещаваща кариера и висока заплата, за да стане готвач

КУЛИНАРНА СТРАСТ! Благоевградски финансист загърби обещаваща кариера и висока заплата, за да стане готвач, първият му стаж в ресторант в Нидерландия със звезда „Мишлен” го направил професионалист

Благоевградчанин се отказа от обещаваща кариера на финансист и висока заплата, за да започне от нулата и да стане готвач. Той е Венцислав Димитров, бакалавър по „Стопанско управление“, магистър по „Финанси“ от ЮЗУ, отдал осем години на кариера в една от най-големите маркетингови агенции в София, където преди 4 г. заемал позицията на супервайзър за Югозападен регион в България. Работата му допадала с постоянното движение, срещи с различни хора в различни градове и с различни активности. Не му било скучно, но усещането, че не е на мястото си, не го напускало. През лятото на 2018 г. разбрал, за кулинарна академия в София, за кандидатстване в която не изискват специално образование, обучението е 2 г. интензивно и само на английски. И решил да скочи в дълбокото, да загърби кариерата си в сферата на маркетинга и финансите, да обърне чисто бяла страница в живота си и да смени професията.

Разказът на благоевградския финансист, загърбил обещаваща кариера и висока заплата, за да стане готвач, четете в днешния брой на вестник „Струма“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене