Приемат по 28 деца в детските градини в Благоевград

общински съвет-благоевград

Увеличение на броя деца приети в първа група на ОДЗ и ЦДГ-тата на територията на община Благоевград за новата учебна година гласуваха днес общинските съветници в Благоевград. Общинска администрация поиска увеличение от 25 на 30 деца в група, но след решение на комисията по култура, вероизповедания и образование, бе гласувано увеличение в групите от 25 на 28 деца максимум.
Най-сериозен е проблема с приема на деца в централните детски заведения, коментираха от общинска администрация, от където за пореден път повдигнаха въпроса със строежа на детска градина в част от сградата на бившия Механо техникум. На този етап такова строителства не може да започне заради спънки от страна на държавната власт в лицето на областна администрация, от където отказват да деактуват сградата, коментира кметът Атанас Камбитов. Той обясни че сумата за строеж на ЦДГ в сградата на техникума по първоначални сметки е около 700-800 хиляди лева. Градоначалникът бе категоричен, че ако общината не получи исканата сграда, в бюджета за идната година ще бъдат заложени средства за построяването на детско заведение в сградата на бившето 1 основно училище над пазара.
На сесията днес общинските съветници приеха предложението относно получено дарение в полза на Община Благоевград. Дарението е направено от благоевградската цигарена фабрика и е под формата на ремонт на Спортния интернат. На сесията беше гласувано и възстановяване дейността на Общински ученически интернат.
Съветниците дадоха своя глас и за предоставянето под наем на общински имот в квартал „Вароша“ за нуждите на Македонския научен институт филиал Благоевград.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене