Изхвърлят „Пирин“ /ГД/ от „Б“ група за черно тото, за мястото се гласят железничарите от Горна Оряховица

cherno-toto-1

Отговорните фактори във футболната централа са твър­до решени да изхвърлят „Пи­рин“ /ГД/ от „Б“ група. Причи­ната е в серията съмнителни резултати през миналия се­зон, подклаждащи подозре­нията за черно тото. Поради липсата на доказателства за нерегламентирани печалби от нагласени мачове хората на Борислав Михайлов ще се хванат за финансовите неуре­дици на клуба от южния град. Предишните началници на ти­ма – подставеното лице Анто­нио Сакаджийски и покрови­телите му в сянка от Пловдив, го оставиха с близо 300 000

лева задължения към държав­ните институции, чието погас­яване настоящите шефове не разсрочиха навреме и лицен­зът за професионалния фут­бол увисна. На неколкократните предупреждения, че неврокопчани са под мониторинг и при най-дребен повод няма да бъдат допуснати до участие във втория ешелон, настоя­щият председател на УС Благомир Томов и изпълнител­ният директор Костадин Гуцев се кълняха пред феновете, че това няма как да се случи. С наближаването на крайния срок за развръзката на казу­са обаче се оказа, че спаси­телният пояс е спукан.

Очертаващият се финан­сов колапс дори може да пра­ти гоцеделчевци в пиринска­та бундеслига. В такъв случай единственият вариант, при който клубът може да се из­чисти от дълговете, без да пла­ща, е да вземе лиценза на съ­седен отбор в Югозападната „В“ група. Основният запо­дозрян донор е „Места“ /Ха­джидимово/, който до послед­но трепереше за мястото си в трета дивизия, с което тотал­но разочарова кмета благоде­тел Людмил Терзиев и го на­кара сериозно да се замисли има ли смисъл да хвърля грешни пари във футбола.

Индикациите за подготв­яната БфС гилотина доведе до отлагане за неопределено време на старта на лятната подготовка на зелените от Го­це Делчев, насрочен за вче­ра. За овакантеното място се гласи вторият в Североза­падната „В“ АфГ „Локомотив“ /ГО/, откъдето, подобно на „Септември“ /Сим/, са катего­рични, че им е обещано лич­но от Б. Михайлов.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене