Поне петима са задържани след третата ромска война, избухнала снощи в „Предел“ махала на Благоевград

полиция

Трима са в болница, сред които и 12-годишно дете, а поне петима са задържани след третата ромска война, избухнала снощи в „Предел“ махала на Благоевград, съобщава БГНЕС.

Сигналът за мелето, при което са вдигнати всички налични полицейски сили, е подаден в 22:30 ч. снощи от ул. „Велико Търново“. Поводът за поредната война, при която са използвани тухли, бутилки, дървени сопи, брадви, че и саби, е честване на годеж. Както винаги при такива тържества в ромската махала, и този път се стигнало до масов бой. Полицаите са стреляли във въздуха, за да прекратят мелето.

В резултат на масовия бой, 48-годишният Атанас Димитров е транспортиран след полунощ за „Пирогов“ с тежка черепно-мозъчна травма.

Пострадалият, който е с мозъчен кръвоизлив, е ударен по главата с тухла. В отделението по хирургия на МБАЛ са настанени 12-годишният Атанас Желязков и Сашо Димитров, на 26 години. И двамата са с разкъсни рани на главите, получени след удари с твърд предмет. Детето е ударено от хвърлена бутилка, а 26-годишният Сашо твърди, че е сечен със сабя. Четвърти пострадал също е с разкъсна рана на главата, но след обработката й е освободен за домашно лечение.

Поне петима са задържани в ареста на Второ РУП, работата по установяване причините за поредната, трета ромска „война“ продължава. По неофициална информация годежът бил между 15-годишен кандидат-младоженец и още по-невръстната му булка, които не са пострадали. Пред Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, след 23 часа снощи е имало опит за пренасяне на „войната“ пред болницата, но след намесата на една патрулка на полицията и една на охраняващата болницата фирма, опитът е париран още в зародиш.

През есента на 2012 г. стана масов бой между клиентите на две съседни заведения в махалата. През май 2013 г. стана бе поредният масов бой с тояги, след като изгоря къща под водоема край пътя за село Делвино.

Цяла нощ полицейски патрули дежуриха в размирната махала „Предел“.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене