Без категория

След първо класиране: Закриват 5 паралелки след 7 клас в Пиринско

Езикова математическа гимназия Благоевград

Благоевградската математическа гимназия с най-висок бал за прием и тази година

5 паралелки с прием след седми клас ще бъдат закрити в област Благоевград още след първо класиране, което излезе днес. Това съобщиха от регионалния инспекторат по образование в Благоевград.

В областния център се закрива паралелката в 5-о СОУ „Г. Измирлиев”, в Разлог е закрита паралелката в професионалната гимназия по транспорт, а в Сандански в професионалната техническа гимназия. Две паралелки с прием след седми клас се закриват и в гимназия „Пейо Яворов” в Петрич.

След първото класиране най-висок е балът за прием след 7-ми калс в Природо-математическа гимназия “Акад. Сергей Корольов” в Благоевград – 35.82 максимален и 33.82 минимален. Математическата гимназия в Гоце Делчев и ЕГ Благоевград също са с висок приемен бал. Сред училищата, в които се влиза с висок бал са и СОУ „Братя Каназиреви” Разлог, гимназията по икономика Благоевград и НХГ Благоевград.

От утре 27 юни до 1 юли включително кандидат-гимназистите, които са приети на първо класиране могат да се запишат в съответното училище или да подадат заявление за участие във втори етап на класирането. Второ класиране трябва да излезе на 4 юли, а трето на 17 юли.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене