На 14 август ще се проведе традиционният събор в село Огняново

Традиционният събор по случай най- големият християнски празник „Голяма  Богородица „  и нази година ще се проведе на стадиона в гърменското село Огняново .  Тежкият християнски празник Голяма Богородица е и  празник на село Огняново и от години там се провежда двудневен събор .

Съборът се провежда със съдействието на община Гърмен и местното  кметство .

Съборът ще бъде открит в навечерието на светлия християнски празник  ,а именно на 14-ти август в 19 часа .

В богатата програма която ще придружава празничните дни участват Танцова формация при НЧ“Асен Златаров „ – Огняново , Хип –Хоп група „Формейшън“ ,Огняново , талантливите мажоретки от Дъбница , Формация „Олимпея“ от Гоце Делчев . С музикална програма за празника на село Огняново  ще се представят и  децаята от СУ Св.Св. „Кирил и Методий“ в Гърмен ,както и самодейната група при ВЧ „Н.Вапцаров „ от с. Долно Дряново .

Черешката на веселието на стадиона в Огняново на  Богородичния традиционен събор ще бъде македонския изпълнител Йордан Митев с неговия оркестър и  фолк изпълнителката „Яница“ .

Кметиците на община Гърмен ,Минка Капитанова и на селото домакин на събора – Огняново , Димитрия Гюрова ще приветстват съборяните малко преди полунощ на 14-ти август след което  празникът Успение Богородично ще бъде посрещнат под звездите от всички присъстващи с голяма заря и много музика .

Самият  празничен ден ,Голяма Богородица в село Огняново ще бъде отбелязан с тържествена   Света литургия в храна „Успение Богородично“ където за храмовия празник на църквата ще бъде раздаден  курбан .

Народните борби ще се проведат от 17 часа на стадиона в  село Огняново .

„Заповядайте,  да отпразнуваме празника заедно, да се забавляваме и веселим „ е отправената покана към жителите и гостите на  село Огняново  ,към жителите на община Гърмен и всички гости на общината и региона.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене