До месец поставят камера и шумяща маркировка на Е-79 в Кресна

В началото на март започва обезопасяването на главен път Е-79 в района на община Кресна.

Това уверение е получил кметът Николай Георгиев от Агенция „Пътна инфраструктура“. Според пътните специалисти времето трябва да е сравнително меко и сухо, за да може маркировката, която ще се положи, да се запази на платното.

От КАТ са поели ангажимент да поставят и видеокамера. Вече е определено и мястото, където устройството ще се монтира – близо до пешеходната пътека в центъра на градчето.

Ще има няколко шумящи маркировки, които ще възпроизвеждат звук, когато преминават пешеходци, така че шофьорите ще бъдат предупреждавани отдалеч да намалят скоростта.

В рамките на месец обезопасителните дейности трябва да приключат.

„От АПИ ме увериха, че са осигурени парите. Въпросните 400 000 лева ще бъдат инвестирани за обезопасителни дейности в участъка от началото на Кресненското дефиле до Струмяни“, коментира кметът Николай Георгиев.

Всичко това бе извоювано от жителите на община Кресна. След като разбраха, че държавата не спазва обещанията и поетите ангажименти към своите граждани, хората в бунтовното градче организираха протести, с които напомниха на министерства и държавни агенции, че трябва да си свършат работата.

С обезопасителните дейности в общината се надяват да бъдат вразумени шофьорите и да се спре войната на пътя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене