„Пирин“ /ГД/ пести от лагери, изпълнителният директор Костадин Гуцев: Предпочитаме да изчистваме задълженията към НАП

Костадин Гуцев

„Пирин“ (ГД), който из­кара два сезона в елита, стартира днес подготовка за новия сезон в „Б“ група.

Треньорът Йордан Боздански събира футболисти­те за първо занимание от 18:00 часа на градския стадион в Гоце Делчев тази вечер.

Отсега е ясно, че отбо­рът ще се готви изцяло при местни условия, като ще пътува единстве­но за контролни срещи до Банско и региона.

„Предпочита­ме да изчистваме задължения, вместо да ходим по лагери. Ос­новните ни дъл­гове са към На­ционалната аген­ция за приходи­те. Вече сме нап­равили две пла­щания“, комен­тира изпълнител­ният директор на неврокопчани Костадин Гуцев. В „Пирин“ (ГД) не се притес­няват, че през новия сезон ще трябва да започват ма­човете с четирима играчи под 21 години, каквото пра­вило наложи БфС още ми­налия сезон.

„Имаме млади футбо­листи, които дори направи­ха дебют в „А“ груна. Това са Мариян Ловков, Живко Грозданов, Боби Боянчев и Павел Бакиев. При нас е и Мартин Гераков, който си е местно момче, преминал през школата на Чавдар“ (Етрополе), но беше съпът­стван от много контузии. Всички те са родени през 1994 година. Ще качим още две-три момчета от стар­шата възраст в първия от­бор“, добави още клубният началник. Все още не е яс­но кои футболисти остават в отбора и кои ще си тръг­нат, както и кои ще бъдат новите попълнения. Така или иначе вече Ели Маркес е в „Локо“ (Пд), Коста­дин Башов е в „Черномо­рец“, а Димитър Крушовски прекрати футболната си кариера. Това ще стане яс­но на първото занимание на тима. Засега „Пирин“ (ГД) има уредени само три контролни срещи. С „Пи­рин“ (Разлог) на 12 юли, с ‘Монтана“ на 17 юли и с „Банско“ на 19 юли.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене