НОВО ЧУДО! УНИКАЛНИ ВИДЕО КАДРИ! И тази година бяла лястовичка се излюпи в сервиза на братя Крачолови край Садово!

Ново уникално знамение! Ново чудо! И тази година в автор сервиза на братя Крачолови, край хаджидимовското село Садово по пътя за ГКПП Илинден, отново се излюпи бяла лястовичка. Направо не е за вярване, но след като получихме обаждане от управителя на сервиза Цецо Крачолов, наш екип отиде на място и засне любителски кадри на изключително рядката птица, която според народните вярвания носи щастие и здраве. Точно на 31 юли миналата година, Топ Преса беше първата мемия коят оотрази новината за необикновената бяла лястовичка излюпила се в сервиза на Крачолови. “ Ние очеквахме миналогодишната бяла ластовичка да се върне, но не се върна. За сметка на това обаче, се излюпи друга бяла лястовичка в същото гнездо. Не можем да изразим щастието си от този факст…“ споделиха пред нашите репортери самите братя Крачолови, които са потомци на поета Пейо Крачолов Яворов. Мястото е техния сервиз в хаджидимовското село Садово. „Имаме няколко гнезда на лястовици в сервиза. Не ги пипаме. Те си стоят така от години. Днес забелязахме че в едного ни гнездо има бяла лястовица, излюпила се е при нас…“ информира ни специално нас от Топ Преса, Цецо Крачолов миналата година . Той няколко пъти печели приза „Механик на годината“ на България и е пряк потомък на поета Пейо К. Яворов. Авто-център „Братя Крачолови“ е с дългогодишна история, започваща в далечната 1990 година в гр. Гоце Делчев, а от 2009-та година се премества в покрайнините на с. Садово в посока ГКПП Гоце Делчев – Драма. Повята на бяла лястовица, е добро знамение, носител на надежда, когато и където има най-голяма нужда от нея, зареждайки виделите я с позитивност и увереност. Изключително рядка за лястовица-албинос се носи мита, че се вижда веднъж на 100 години. В неврокопсикя край, обаче види сhttps://www.youtube.com/watch?v=lWYjoGlaYWoе – вижда се всяка година.

 

Тази история води началото си от простия факт, че чисто бялото оперение на птичките ги прави лесна плячка за хищните им врагове.
В последните години в родината ни са забелязани десетки от прекрасните, невероятно редки лястовици -албиноси, познати като бяла лястовица. Те изглежда носят навсякъде със себе си чудеса и щастие. Силсн се надяваме тази нова  красива бяла птичка във вдиетото, да донесе същото и на семейство Крачолови и на хората от региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене