Три изложби откриват днес в Благоевград

изложба

Три изложби ще бъдат открити днес в Благоевград. Първата експозиция ще бъде подредена в залите на Регионален исторически музей от 17.00 часа. Изложбата е представена от Алианс Франсез и е на тема” Френското културно наследство- връзката между миналото и бъдещето”. Това е една идея на френския стажант Натанаел Десанбартоломе, която е подкрепана от Френската асоциация на най-красивите села във Франция, областта Бретан и Елзас. Във видеоматериал и постери гостите ще открият природното богатство на Оверн, паркове, минерални извори и вулканична дейност, средновековна архитектура и занаяти на градовете в Югозападна Франция, включително наследството на албигойците и присъствието на богомилите в региона. Замъците на Лора, културното наследство на Кастр, Бурж, Монморийон, крепостта Луден, замъкът Амбуаз, дворецът Шамбор.  Жителите и гости на Благоевград ще могат да срещнат с културното наследство на Франция в рамките на един месец.

„Месец на фотографията в Благоевград” продължава в Благоевград с изложбите „Кладенци” и  „Дивото” . Официалното откриване на експозициите ще бъде от 18:00 часа в Общинската художествена галерия. Първата изложба е на известния благоевградски фотограф и преподавател Красимир Матаров. Фотосите са правени по проект „Кладенци” и ще бъдат изложени за четвърти път в България. Изложба „Дивото – Избрано” е специална селекция от международни фотосалони „Дивото”.

Изложбите са организирани под егидата на община Благоевград и Международната федерация за фотографско изкуство – FIAP. Те са част от проявите, организирани от общината в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен район за Европейска столица на културата през 2019 г.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене