Поради давност отписаха 250 хил. лв. вземания от ВиК- Кюстендил в ликвидация

ВиК
250 000 лв. вземания с изтекъл срок на давност бяха отписани от ВиК – Кюстендил в ликвидация. Това стана на отчетно събрание на дружеството. Част от по- големите вземания са на някои от общините. На събранието присъства председателят на ОбС Иван Андонов като представител на Община Кюстендил, както и представителят на Министерството на регионалното развитие Ива Божкова.
В това число на вземанията не се включват тези на Община Кюстендил, тъй като там съдът постанови решение. Бяха присъдени само 250 лв., а другите 140 000 лв. са премахнати. Сред вземанията, които ще бъдат отписани, са 40 000 лв. на община Кочериново и 15 000 лв. на община Бобов дол“.
На събранието бе гласуван и отчетът на ВиК. Причината да се гласува на това събрание е, че до края на месеца всяко дружество трябваше да въведе отчета си в Търговския регистър.
„Както и обещах, съвсем скоро дружеството ще бъде обявено в несъстоятелност. Работи се в тази насока. Това най-вероятно ще стане до средата на месец септември“, каза ликвидаторът Милчо Христов.
www.nablyudatel.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене