Ив. Чапов с поредна инвестиция в Разлог

Луксозно селище с 30 сгради, предназначени за продажба, вдига благоевградският милионер Иван Чапов в Разлог. Общата им площ ще е 35 784 кв.м.

Фирмата му „Катарино Пропърти“ ЕООД се е спряла на 2 местности в планинския град – Герене и Банище, които са съседни на хотела му „Катарино“.  Още през 2006 г. те са получили статут на терени за жилищно застрояване, имат издаден и съгласуван ПУП, но след като 3 г. строеж така и не започнал, в момента терените се водят земеделски земи и се нуждаят от пълен набор нови разрешителни за строеж.

Къщите ще са малки – едноетажни, със застроена площ от 100 кв.м, пред всяка от тях ще има по 2 паркоместа и много зеленина. Бъдещите им собственици предварително ще заявяват желанието си дали искат да се отопляват с климатици или с пелети. Електрозахранването на селцето ще се осъществи от електропровод „Бачево“, като всяка от къщите ще има собствен трансформаторен пост. Край имота минават водопровод и канализация, така че Чапов ще се нуждае само от разрешителни за присъединяване. Няма да му се наложи да прави и път за достъп, понеже в съседство има асфалтов.

Това е поредната огромна инвестиция от страна на бизнесмена, чиято основна фирма „Хидроенергийна компания” АД /ХЕК/, основана през 2014 г. с капитал от 20 млн. лв., го направи синоним на повече от успял човек. Успешни са и другите му фирми: „ХК Стадион” ЕООД, която шие работните облекла на ангажираните във фирмите му над 600 души; „Пастир” ЕООД – фирма за преработка и търговия със селскостопанска продукция; „ХК Пелетек” ЕООД, която търгува със строителни материали; строителната „Ридина” ООД и др. С „ХК Орбита” ЕООД Чапов взе през 2014 г. оценения на 1 288 640 лв. бивш комплекс „Орбита” до Благоевград и го превърна в модерен хотел, с „Катарино СПА хотел” ЕАД пък купи обявения от банка за продан едноименен разложки хотел, до който ще строи новото си селище, направи и пивоварна за жива бира и 6 къщи до хотела. В Разлог Чапов вдига и спортен мегакомплексна площ от 102 989 кв.м общинска земя, който ще стопанисва на концесия за срок от поне 35 г. Тази година пък бизнесменът е решил да прави винарна на мястото на конюшните си в благоевградското село Дъбрава./Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене