С гръм и трясък изгониха Ахмед Башев от заседанието на Областният съвет на ДПС, вече официално с всички правомощия икономистът Али Авдиков е председател на ДПС Гърмен

Бурното  заседание на Областният съвет на ДПС миналият ден завърши с позорното изгонване на бившият кмет и депутат Ахмед Башев и от партията, след като преди дни бе изхвърлен и като член на Централния съвет на ДПС, за което Топ Преса писа първа.

На заседание, членовете на областният съвет са разгледали поведението на Башев през последните месеци и единодушно са взели решение да сложат край на  сагата Башев с позорното му изгонване и от партията след като преди дни е бил изключен и като член на Централния съвет на ДПС.

Членовете на  Областното ръководство  задали много въпроси на Башев по време на заседанието, включително и този какво е правил на сбирката на отцепниците в Пловдив, след като към онзи момент е бил както член на Централният съвет на ДПС така и член на партията.

Отговорът бил повече от нагъл, коментират членове от областното ръководство.

Както пред централното ръководство, така и пред областното Башев заявил , че бил свободен гражданин и можел да ходи където си иска след което демонстративно хвърлил папка на бюрото на областния председател Ведат Хюсеин който водел заседанието и заявил, че преди да гласуват изгонването му било хубаво да погледнат съдържанието в папката където била написана оставката му, но решението вече било взето. С жеста си който този път не минал, Башев  целял да избегне поредния срам от позорното му изгонване от ДПС което искал да изглежда като доброволно напускане на ДПС, коментират възмутени членове на областният съвет.

Така прословутия Ахмед Башев най-после падна в собственият си капан и се раздели по особено скандален начин със своите дългогодишни съпартийци и приятели от ДПС. Без да дочака гласуването за срамното му изгонване и от партията бившият общински кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев затръшнал вратата след себе си и напуснал заседанието.

Али Авдиков

Така областния съвет продължил с официален избор на председател ДПС в община Гърмен за какъвто е  избран единодушно, икономиста от село Рибново Али Авдиков, който има счетоводна къща в Гърмен и е общински съветник.

До сегашния общински председател на ДПС в община Гърмен, Мустафа Геров дори не е бил поканен на заседанието на Обастния съвет. Той е бил свален в негово отсъствие, споделиха от кухнята.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене