Ангел Джамбазки: Нормално е хората да ги интересуват доходите и да пречупват европейските избори през тази призма

Основният въпрос, който задават българските граждани навсякъде, е свързан с доходите и това е нормално. Естествено, че всеки гражданин се интересува от това как ще живее. Не можеш на един човек, който взима в шивашки цех 350-400 лв., да му говориш на брюкселски език. Не те разбира, а и не е длъжен да те разбира. Така че напълно нормално хората да ги интересуват доходите и да пречупват европейските избори през тази призма. Ние имаме история зад себе си. На мен ми е лесно да водя тази кампания, защото имам какво да им отговоря.

Това каза за предаването „Делници“ по ТВ Евроком водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки.

По време на изборите е нормално да бъде разговора повече самостоятелен, отколкото за общото, защото всяка политическа сила иска да защити своя добър резултат. Но това, което мога да кажа за честта на колегите, с които съм работил, е, че пет години, дори партии, които в България отричам и смятам, че са противоконституционни, смислените европейски представители работиха добре. Разбира се, имаше и такива, които не ходиха на работа, които бяха туристи, но това е въпрос на личен избор, заяви Джамбазки.

По темата с нападките срещу него той отговори:

На всяка една нападка срещу мен ще отговарят тези, които са клеветили, в съда. Измислиха какви ли не глупости, даже чух в ефира на Вашата телевизия, с която сме в чудесни отношения, че съм нямал образование – завърших с отличен успех Софийската математическа гимназия, завършил съм Софийски университет – правоспособен юрист съм. Когато човек не е достатъчно умен, за да измисли дори добра лъжа, се получава такава смешка. Измислиха ми някакъв апартамент във Франция – ако го намерите – подарявам Ви го. Това са глупости и хората, които ги говорят, не са особено умни, с тях ще се видя в съда.

Ако получа подкрепата на българския народ на европейските избори, то аз ще продължа работата си по няколко направления. Първото е свързано с двойните стандарти на всичко. Идвам от среща с КНСБ – говорихме за двойни стандарти в земеделието. А като цяло двойните стандарти са навсякъде – пакет „Мобилност“, в качеството на храните, в нивото на субсидиите – всички тези битки продължават и трябва да бъдат продължени, категоричен бе Джамбазки.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене