Средно училище „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово отново с участници във форум на Фондация „Българска памет“

Средно училище „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, отново имаше участници във форум на Фондация „Българска памет“. Учениците Милка Воденичарова и Георги Спахиев имаха щастието да се срещнат и разговарят по въпроси, засягащи младите хора, с една вдъхновяваща палитра от водещи експерти в сферата, като д-р Моника Панайотова, Консултативен съвет на Фондация Българска Памет, д-р Бисер Банчев – Главен експертен сътрудник, Комисия по образованието и науката към Народно събрание на Република България, г-жа Виолена Христова – Кариерен консултант в Кариерния център към Централната администрация на Агенция по заетостта и много други.

Те заедно с други техни връстници от една страна имаха възможност да изразят своите мнения и препоръки към вземащите решения, запознавайки ги с проблемите, пред които са изправени, а от друга – да повишат информираността и мотивацията си за понататъшно образователно и кариерно развитие.

В събитието взеха участие представители от Министерство на образованието и науката, Европейската комисия в България, Европейски парламент в България, Министерство на младежта и спорта, Агенция по заетостта и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Форумът на Фондация Българска Памет „Уменията и професиите на бъдещето – гледната точка на младите за по-добро образование и заетост“, съфинансиран по програма „Еразъм +“, Ключова дейност 3 „Подкрепа за реформиране на политиките“, събра близо 50 младежи от Югозападна България в София.

Участниците във форума бяха селектирани чрез конкурс за есе на тема „Моята мечтана професия на бъдещето“. Всички те са с изразена висока мотивация и интерес по темата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене