НЕК е на прага на фалита, но шефката Истаткова вдига заплатите с 10% в последните дни на премиера Орешарски!

Екатерина Истаткова

Грандиозен скандал в НЕК е напът да продъни допълнително държавната хазна, научи ПИК.

Изпълнителната директорка на компанията Екатерина Истаткова (на снимката отдолу) вчера е събрала всички ръководители на отдели, и им е обявила, че заплатите на всички служители ще бъдат увеличени с 10%, научи ПИК.

Така в края на годината въпросното увеличение ще бъде оформено като разход на дружеството и следователно ще бъде калкулирано като негов разход, което неминуемо ще се отрази на повишаването на цената на тока.

В НЕК работят над 2000 служители! Скокът на възнагражденията идва дни преди правителството на Пламен Орешарски да си подаде оставката.

Средната заплата в НЕК е около 1500 лева и е една от най-високите в държавния отрасъл. В същото време НЕК е пред фалит, а загубите й само за миналата година са над 300 млн. лева.

Към края на м.г. реалните финансови задължения на държавната компания са 3.2 млрд. лева.

НЕК упорито отказва да предостави на депутатите от ГЕРБ финансовите си отчети, които показват, че компанията е на прага на фалита.

През октомври м.г. НЕК се прочу и като Националната еротична компания, след като на бял свят излезязоха снимките на великолепната манекенка Христина Стоянова (на челната снимка).

Тогава стана ясно, че пищната блондинка работи като технически секретар в НЕК и пълни мокрите сънища на колегите си.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене