Нов сайт хвърли в паника родители на ученици от 6-то СУ „Иван Вазов“ в Благоевград Директорът на училището Димитър Арабаджиев: Това са лъжи, пропускателният режим в училището e достатъчно добре организиран и е на ниво!

Наскоро пръкналият се и все още никому неизвестен сайт PirinskoDelo.bg шашна родителите на десетки ученици, след като публикуваха фейк-новини, за 6-то СУ „Иван Вазов“, което се намира в благоевградският квартал Струмско. В миналият брой Топ Преса на първа страница ви разказахме за случката с Кольо лудия. Статията бе озаглавена: “На вниманието на МВР! Кольо лудия: Убивам майка ти, а после и тебе!”. Припомняме: Кольо лудия отново се прояви! Два сигнала достигнаха до Топ Преса. В началото на седмицата,  Кольо причакал жена и дъщеря ѝ, изскочил пред тях и се развикал  гледайки в 7-годишното момиче. “Убивам първо майка ти, а после и тебе!” Случката се разиграла близо до железарският магазин на улица „Яне Сандански“ в благоевградският квартал „Струмско“. Кольо лудия се развикал пред десетки очевидци станали свидетели на грозната и същевременно стряскаща  гледка. Възрастни  жени се намесили и той си тръгнал. Проявите му вече са ежедневни…” Новината бе видяна онлайн над 68 000 поти. Това накарало „Колегите“ за сътворят нещо в този стил и на същият ден, петък – 19.10.2018, в 15:07 часа в сайта се появи, невярната информация:

 

Паника! Психично болен мъж броди из благоевградско училище и притеснява децата

Болен мъж обикаля коридорите на 6-то СОУ „Иван Вазов“ в Благоевград и притеснява учениците.Това сигнализираха във вестник „ Пиринско дело“ разтревожени родители. Децата им често се плашели от вида на психично болен мъж,който бил на средна възраст и често обикалял по коридорите и двора на училището.

„ Как е възможно в училището да се допускат външни лица!? Няма ли охрана в това училище? Децата ни трябва да са на сигурно място и да не се притесняват за нищо,така ние ще сме спокойни когато сме на работните си места“ ,оплакаха се родителите.

Потърсен за коментар директорът на 6-то СОУ „Иван Вазов“ в Благоевград Димитър Арабаджиев не отговаряше на телефоните си обаждания. Така и не стана ясно какъв е пропускателния режим в училището в квартал “Струмско“ и лесен ли е достъпът на външни лица в него.

Това са абсолютни лъжи, но все пак тази фейк-новини незнайно как стигнала да една-две майки, които разказали на други две, а те на други… И така всички заговорили за болният  мъж, който обикаля коридорите на 6-то училище „Иван Вазов“.

Репортер на Топ Преса направи експеримент със скрита камера. Опита се да влезне в училището. Още с прекрачването на входната врата, той бе посрещнат от мъж, охранител,  който попита при кого отива нашият репортер. Било записано името и чак тогава било възможно влизането във вътрешната част на училището.

Тук веднага опровергаваме „колегите журналисти“, които пишат:  “Болен мъж обикаля коридорите на 6-то СОУ „Иван Вазов“ в Благоевград”. 

Как така психично болен мъж броди в училището, това да не е пазара? Как е влезнал, при положение, че на входа веднага те спират, за да попитат при кого отиваш.

Потърсихме директора на училището Димитър Арабаджиев, той ни прие веднага. Показахме му статията и той потвърди, че това са журналистически измислици.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене