Григор на Централния корт на Уимбълдън днес

Григор Димитров

Гришо и Маша се включват в турнира на смесени двойки

Организаторите на Уимбълдън оказаха голяма чест на Григор Димитров, поставяйки мача му срещу Люк Савил на Централния корт в програмата за сряда. Никога досега Гришо не е играл на този легендарен корт, но доброто представяне през сезона, многото успехи и популярността му сред феновете доведоха до това решение на организаторите.

Срещата е втора от програмата за деня и ще започне около 16:30 ч. българско време или веднага след края на стартиращите от 15:00 ч. Агнешка Радванска – Кейси Делакуа. След Гришо на Централния корт ще излезе Новак Джокович за мача си срещу Радек Щепанек, а звездата на домакините Анди Мъри ще играе на корт №1.

Успее ли Григор да се справи с Люк Савил, тогава за първи път в кариерата си ще достигне до трети кръг на Уимбълдън, където би срещнал един измежду Бенямин Бекер и Александър Долгополов.

Вчера пък стана ясно, че Григор Димитров и половинката му Мария Шарапова са получили „уайлд кард“ за турнира на смесени двойки на „Уимбълдън“. Дуетът в живота за първи път ще излезе заедно на корта в официален мач, съобщиха организаторите на Откритото първенство на Великобритания, цитирани от racketi.com.

Жребият за турнира на микс в Лондон ще се тегли днес. Гришо показа отлични качества в смесените двойки през 2012 година на турнира „Хопман къп“. В австралийския град Пърт Димитров и Цветана Пиронкова записаха три победи в микса над дуетите на Чехия (Томаш Бердих и Петра Квитова), Дания (Фредрик Нилсен и Каролине Возняцки) и Съединените щати (Бетани Матек-Сандс и Марди Фиш). Това вероятно е една от причините българинът да загърби турнира на двойки при мъжете на Уимбълдън, където обикновено участва.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене