Ангел Джамбазки: Капалъ чарши е като храм на почтеността в сравнение с ЕП

Процедурата по избирането на новия председател на Европейския парламент бе безпринципна, непочтена и нечистоплътна сделка. По време на кампанията за евродепутати двете големи политически семейства ЕНП и Социалистите обясняваха колко различни са, а сега направиха такава грозна сделка.

Това коментира евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в пряко включване от Страсбург в ефира на БТВ в третия работен ден на новия Европейски парламент.

Опитаха се да превърнат ЕП в смокиново листо за своята безпринципност, коментира той и допълни, че ясно е проличала несъстоятелността на този политически процес. Ясно стана как се взимат политическите решения тук – чрез грозни сделки. Капалъ чарши изглежда като храм на почтеността в сравнение с преговорите за ръководни органи на новия Европейски парламент, категоричен бе Ангел Джамбазки.

Той изключи българските делегации в двете групи – Социалистите и ЕНП, от участието в сделката за нови ръководители в Европарламента, като каза, че от тях нищо не зависи.

Според него тези безпринципни договорки все повече влагат смисъл в мотото на консерваторите и на групата от ВМРО в ЕП – „Европа на Отечествата“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене