Днес 15 партии – десни, центристи и патриоти от Дупница подписват коалиционно споразумение за отпор на ГЕРБ в предстоящите избори за местна власт

15 партии – десни, центристи и патриоти… от Дупница подписват коалиционно споразумение за отпор на ГЕРБ в предстоящите избори за местна власт. Днес в 10,00 ч. в хотел в центъра на Дупница се събират лидерите на 15-те партии, сред тях ВМРО, „Атака”, БЗНС, Евролевица… Ще има представители и на БСДП, научи „Струма”.

От два месеца в Дупница се коментира, че бившият кмет д-р Пламен Соколов ще се кандидатира за кмет на предстоящите избори за местна власт. Напоследък той събира на партита бивши политици от Дупница от дясното пространство, затова вчера,  след като се разбра за предстоящото коалиционно споразумение, коментарът бе, че д-р Пл. Соколов ще бъде номинацията им за кмет. Коалицията има вече пълна листа за общински съветници, даже са разпределени и постовете на коалиционните партньори.

До момента са се афиширали като кандидат-кметове на Дупница Георги Градевски, икономист по образование, който живее в София и е личен шофьор на руския посланик в България, и     бившия лидер на “Атака” в Дупница Методи Стойнев. От офиса на ГЕРБ съобщиха, че кандидатурата им за кмет ще бъде ясна след 8 юли, въпреки че кметът М. Чимев преди няколко месеца оповести, че ще се кандидатира за трети мандат.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона вчера с д-р Пл. Соколов и го попита той ли ще е кандидатът за кмет на новата коалиция. “Няма такова нещо. Елате утре на събитието и ще разберете истината”, лаконичен бе д-р Соколов.

За евентуална кандидатура за кмет или за създаване на нова партия от д-р Пл. Соколов се заговори още преди 2 г., когато той събра на стилно парти около 100-ина местни политици от всички партии в дясното пространство. Тогава беше прожектиран филм за неговата дейност като кмет на Дупница в годините на прехода.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене