Лесен жребий за българските отбори в Европа

купа футбол

Вече са ясни противниците на „Лудогорец”, „Литекс” и „Ботев” в европейските клубни турнири. Разградчани ще се изправят срещу люксембургския „Дюделаж” във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Това отреди тегленият по-рано жребий, като „орлите“ ще бъдат домакин в първия мач, а ще гостуват във втория, пише Gong.bg.
Първите мачове ще са на 15/16 юли, а ответните сблъсъци ще се състоят на 22/23 юли.
Същевременно „Ботев” ще се изправи срещу „Либертас” от Сан Марино, а „Литекс” срещу „Верис” Кишинеу в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Пловдивчани ще домакинстват в първата среща, а ще гостуват в реванша. На абсолютно обрания полюс са нещата с „Литекс”.
По програма първите мачове трябва да са на 2/3 юли, а ответните срещи на 9/10 юли.
Раградчани са притаили дъх в очакване на своя съперник във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. „Орлите“ ще бъдат поставени в тази фаза, а разбивките сочат, че съперници на „Лудогорец” могат да бъдат състави от Люксембург, Норвегия, Малта, Литва и Ирландия.
Същевременно, нещата в Лига Европа не стоят по-малко вълнуващо. Веднага след края на жребия за най-комерсиалния турнир на Стария континент, ще стартира тегленето на двойките и в „малката Шампионска лига“. В това състезание България има трима представители в лицето на ЦСКА, „Ботев” и „Литекс”.
Пловдивчани и ловчанлии ще стартират от първия квалификационен кръг, докато „червените“ ще влязат в надпреварата кръг по-късно. Въпреки това, тимът от „Армията“ ще научи именно днес двойката, от която ще бъде излъчен неговият противник.
За „канарчетата“ нещата стоят доста любопитно, тъй като може да се натъкнат на новия състав на бившия си треньор Станимир Стоилов – Астана. Останалите съперници на „Ботев” са от Македония, Малта, Черна гора, Албания, Сан Марино.
За „Литекс” се очаква да има сравнително лесен съперник в първия кръг. Прави впечатление присъствието на тимове от Андора, Сан Марино, Казахстан, Молдова, Армения.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене