Без категория

Местния печат

печат

В.“Вяра“

Над 200 приятели на Николай Радев протестираха за справедлив процес срещу тримата Карастоянови в Дупница

Слънчев лъч проби небето и страшно ярка светлина падна над главите на приятелите на убития Николай Радев-Отвертката на протестно шествие срещу тримата обвиняеми – баща и синове Карастоянови – в Дупница. Шествието е в чест на рождения ден на Николай Радев, който днес 23 юни трябваше да навърши 28 години.
Вдовицата Милена Радева видя  в лъча съпруга си и заяви: „Забележете светлинката над нас. Това е той”. „Думите са излишни, той винаги е с нас”, каза още Милена.

Куче наръфа 12-годишен младеж по време на приемен изпит на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград

12-годишният Кирил Кирилов от Благоевград е ухапан от куче по време на приемен изпит за футболист на стадион „Христо Ботев” в града. Инцидентът с шестокласника стана вчера около 11,00 часа, докато момчето чакало да му дойде редът да се яви пред изпитващите. Той заедно със своите приятели стоели на групичка зад съблекалнята, където била колибката на четириногия пазач на стадиона. Кирил се отдръпнал за момент на разстояние от приятелите си, за да се обади по телефона, именно тогава кучето, което по думите на служители  било вързано, се спуснало към него и го ухапало за крака.

Неизвестни млатят с метален прът по главата о.р. подп. Васил Янев, бизнесменът Методи Калъмбов случайно наблюдава от терасата, кара го в спешното

Методи Калъмбов65-годишният бивш офицер от Благоевград Васил Янев бе нападнат и жестоко пребит в събота призори. Инцидентът станал към 5 часа сутринта на ул. „14-и полк” в областния център, когато о.р. подполковникът тръгнал за гъби. Васил Янев е ударен три пъти от неизвестни извършители с метален прът, два от ударите били в главата, а третият – в гърба. Бившият офицер бил нападнат, докато се качвал в автомобила си, който за негово щастие бил паркиран точно пред дома на благоевградския бизнесмен Методи Калъмбов, живеещ също в района. Въпреки ранния час Калъмбов по това време бил на терасата и видял случилото се.

Благоевградският съд отмени 10 000 лв. глоби на рудника убиец ”Ораново”

Районният съд в Благоевград отмени две глоби от по 5000 лева на рудник „Ораново“ на Красимир Михайлов. Санкциите бяха наложени от Областната инспекция по труда след трагедията на 16 юли м.г., когато кално свлачище погреба четирима миньори, а друг въглекопач издъхна от инфаркт по време на издирвателната акция, съобщава „Стандарт“. Наказателните постановления са съставени за нарушение на правилника за безопасност на труда в подземните рудници.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене