“Черно море” загуби първата си контрола в Банско

Черно море

Oтборът на “Черно море” стартира със загуба проверките си в Банско, където е на подготовка. Възпитаниците на Александър Станков паднаха с 0:2 от макендонския “Шкендия”, в който личаха имена на българските бранители Мартин Кавдански и Йордан Милиев. Двубоят бе наблюдаван и от наставника на “Локомотив” Пловдив Емил Велев. Следващият мач на ‘Черно море” в Банско срещу “Хоризонт” Турново от 18 часа на градския стадион „Свети Петър“.

Мачът започна с много твърди единоборства, като още в първите десет минути, лекарският щаб на “Черно море” се наложи да влиза три пъти на терена. Двама от играчите на Шкендия бяха декорирани с жълти картони заради груба игра.

В 19-ата минута отборът на “Черно море” организира страхотна атака. Бакари проби отдясно и центрира много точно на крака на Коконов, който овладя добре и от четири метра стреля много силно по земя, но вратарят успя да избие.

Три минути по-късно “Шкендия” успя да излезе напред в резултата при една наглед безобидна ситуация. Куртиши пое една топка, напредна и с удар от около 25 метра успя да преодолее Китанов. Нова добра възможност за “Черно море” в 33-ата минута, когато Божилов получи топката в наказателното поле, стреля по диагонала, но топката профуча на покрай страничния стълб. В последната минута на първата част, Мухамед Усеини също имаше възможност да се разпише, но изстрелът му премина над напречната греда. 

В 65-ата минута тимът на “Шкендия” организира хубава атака. Селмани финтира много добре бранител на “Черно море” и стреля силно в напречната греда. Отбитата топка се върна при него, а защитник на „моряците“ го фаулира на границата на наказателното поле. Зад топката застана Усеини, който с мощен и точен шут я прати в мрежата за 2:0 в полза на македонците. 

Няколко минути преди края, дошлият на проби в “Черно море”, Амар имаше възможност да се разпише, но стражът на “Шкендия” реагира добре и изби.

Автор: Стефан Дамянов, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене