ВИДЕО: Диви хищници и птици в Гоце Делчев

IMG_5155

Гоце Делчев става редовна дестинация на ежегодната международна фото изложба „Дивото“ през месеца на фотографията – юни

Това каза в Гоце Делчев Явор Попов, представител на българската Фотографска академия „Янка Кюркчиева“, който откри селектирана изложба от фотографии участвали в ежегодния международен фото конкурс „Дивото“. Над 100 великолепни снимки на диви и екзотични животни, птици и насекоми, заснети в естествената им среда и уловени във възхитителни моменти, могат да видят неврокопчани във фотографските работи на най-добрите майстори в този жанр от Европа и света

От представените фотографии в конкурса е видно, че хора от различни страни с изтънчена душевност и творчески дух и особен поглед към света, се стремят да си подадат ръка с други странници, посветили се на беззащитното и крехко богатство на дивата природа.

Конкурсът „Дивото“ се организира от българската фотографска академия „Янка Кюркчиева“ под егидата на Международната федерация по арт фотография в Париж, Франция. Създадена преди 30 години, федерацията бързо разширява проявите си из цяла Европа. В резултат на сътрудничеството между българската и френската фотографска академия, за пети път, конкурсът „Дивото“ се провежда и в България. С посредничеството на неврокопския свещеник отец Евгени който е член на фотографската академия, Гоце Делчев за първи път е домакин на изложба от творби на участници в престижния фотоконкурс конкурс. Със съдействието на общината, всяка година в месеца на фотографията юни, Гоце Делчев ще бъде редовна дестинация на пътуваща изложба от творби на най-добрите майстори участвали в конкурса.

Майсторските творби са експонирана в изложбената зала на Домът на културата в Гоце Делчев и ще остане там до четвърти юни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене