Летни занимания по кариерно ориентиране с деца и ученици до четвърти клас

_thumb

Центърът за кариерно ориентиране – Благоевград организира и проведе приложно занимание с ученици от първи клас на СОУИЧЕ в сградата на Младежкия дом в рамките на открития курс по приложно изкуство „Лятна импресия”.

Учениците повече от час сглобяват и оцветяват книжка с изображенията на представителите на шест професии – полицай, клоун, фермер, пожарникар, готвач, строителен работник. Всяко изображение е разрязано на три части и чрез различни комбинации учениците търсят точното изображение, след което го оцветяват.

Кариерните консултанти от Центъра за кариерно ориентиране са приготвили и други интересни приложни задачи за следващи занимания като книжката „Когато порасна ще стана… ”, изработване на обемен макет от градската среда, представящ различни професии. Подобни приложни и други занимателни упражнения и игри се предлагат и индивидуално на заинтересовани родители и деца в офиса на центъра в Благоевград.

Кариерните консултанти ще се включат и в лятната занималня на частната занималня „Еврика” със занимания по кариерно ориентиране чрез ребуси, пъзели, кръстословици, лабиринти, анаграми, както и професиографски екскурзии за опознаване на интересни за децата професии.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене