Семействата, чиито домове пострадаха след вчерашната авария по време на ремонт на ВиК в Благоевград ще съдят водното дружество за причинените им щети

ВиК авария

Семействата, чиито домове пострадаха след вчерашната авария по време на ремонт на ВиК в района на джамията в Благоевград ще съдят водното дружество за причинените им щети, това заявиха за Struma.com живущтите в съседство на бликналия вчера фонтан, залял къщи и търговски обекти. Стана ясно, че виновник за аварията е тракторист, които закачил с машината си водопровода и го спукал. Стотици литри вода се изляха по улиците на града и само фактът, че заради ремонта е имало работници, изливът бе спрян бързо. Благоевградчани твърдят, че в подобни случаи е нужно да звънят десетки пъти да водното дружество, докато се появят и да спрат евентуални течове. Struma.com многократно е информирал, за аварии на водопроводната мрежа след сигнали на граждани, че има изтичане на вода в различни краища на града и специалистите от ВиК са реагирали с голямо закъснение.

Последният път бе сигнал в събота, че е спукана тръба в района на булевард „св. св. Кирил и Методий“. В двата почивни дни никой не я отстрани. ВиК специалистите започнаха работа едва в понеделник. Тогава от дружеството реагираха на всяко обаждане „Почивка е, няма дежурни групи и т. н. Вчерашният случай наистина „преля чашата“, тъй като водният стълб можеше и физически да нарани някой, освен вода той изхвърляше и камъни. Сега от ВиК прехвърлят отговорността върху тракториста. „Случва се, момчето без да иска е закачило тръбата „, коментира негов колега. Кой обаче ще понесе отговорността за непрекъснатите аварии във ВиК мрежата в Благоевград и непрекъснатите разкопавания на улиците.

Болезнено е, да се гледа как, за да се направи ремонт се разкопават и улици, на които бе поставен нов асфалт. Парадоксът в случая е отново в далновидните държавни решения. Асфалтът го поставя общината, а ВиК- Благоевград е държавно дружество и не зависи от нея. Т. е ако общината има пари нека асфалтира, а пък ВиК ще си прави ремонтите, където и когато иска. А за благоевградчани оставя само алтернативата да си плащат данъците и скъпата вода, защото при закъсняло плащане ВиК специалистите са много по- експедитивни, отколкото при отстраняване на аварии и прахосване на водата.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене