Сириец започна работа като хирург в болницата в Разлог

 

d019a2bef831a6520a3035b58f6c7c1d

Сириецът Осман Мустафа е новото попълнение в хирургично отделение на МБАП – Разлог. Хирургът е постъпил на работа в поне­делник. От ръководството на болницата са му дали време да се запознае с условията и работата в лечебното заведе­ние и да помисли дали иска да остане да работи в Разлог. На третия ден от постъпване­то си д- р Осман Мустафа е категоричен, че остава за постоянно.

Той е възхитен от профе­сионализма на колегите си и целия колектив, от условия­та в болницата като цяло и добре оборудваната опера­ционна: „Всичките колеги са много добри професиона­листи. Условията тук са мно­го добри, чисто е, а опера­ционната е на първо ниво, много добре оборудвана. Градът също много ми харес­ва, спокоен и красив, зелен, въздухът е чист. Сега съм от­седнал в хотел, но има ва­риант да се настаним в об­щинско жилище, ако със се­мейството ми се преместим тук. Сега съпругата и децата ми живеят в София. Дъщеря ми е в 10-и клас, а синът ми в 6-и. И двамата учат в ара­бско училище. Мисля, че ако решат да се преместят при мен, съпругата ми също ще си намери работа. Мисля, че ще съм полезен тук и заедно с колегите и целия колектив ще повишим нивото на лече­ние“, каза д-р Мустафа.

От назначението на д- р Осман Мустафа е доволен и завеждащият ХО д-р Христо Георгиев, който сподели, че е с много добри впечатления от него и че болницата е има­ла нужда от още един хирург.

Д-р Осман Мустафа е за­вършил медицина в Медицин­ския университет в Плевен, специалност „Коремна хирур­гия“. След завършването си една година работи в онколо­гична клиника в страната, след което се връща в Сирия, където практикува 16 години. Там има частен кабинет и съ­щевременно работи както в частни, така и в държавни болници по специалността си. Преди две години се връ­ща в България заедно със се­мейството си и започва ро­бота в болницата в Пирдоп. Неговата съпруга Айгун Мус­тафа е българка. Тя е меди­цинска сестра във Военноме­дицинска академия – София.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене