Пролетна магия от Крупник за надеждата на Станислав

3- и 83-годишни пяха с пълно гърло за надеждата на Станислав. Майсторска хореография, много желание за танц и любов към най-благородната кауза „Пролет за Станислав“, професионално пеене радва многото, които се събраха в салона на читалището в Крупник за благотворителния концерт, който организираха местните „Пролетна магия“. Инициативата точно на Лазаровден е част от общата кауза в Симитли „Пролет за Станислав“, която събира парите, за да направи възможна надеждата на Станислав, на 20 години да стъпи на краката си за първи път в живота му… утре тръгва Станислав Ильовски за интервенция в клиника в Истанбул. Местните в Крупник, с много доброта и вяра събраха още 1 116,00лв.

„Въпреки, че е празник, въпреки че много от нас, хората в селото се включихме в дарителските инициативи, проведени в Симитли, каузата и надеждата на Станислав ни събра и на Лазаровден. Голямо е доброто, което направиха всички талантливи деца, самодейците от Крупник, нашият Приятел- народния певец Никола Тодоров, които направиха пролетната магия – концерта в събота“, казва кметът на Крупник Иванка Чакалска. Станислав Ильовски, с майка и татко, с брат си, който също е с вроденото заболяване, непозволяващо самостоятелно придвижване и живот, бяха в залата, докоснати от добрината овешка и от респектиращата подкрепа на надеждата на Станислав и семейството му.

Станислав Ильовски е 24-годишен, заболяването му е, на разбираем език за всеки, увреждане на крайниците, което увреждане не позволява самостоятелни движения. Сега за Станислав има надежда, преди месец в клиника –WV Hospital в Турция, Истанбул е направено първото вливане на стволови клетки на Станислав. Това му дава изключителен шанс за значително подобрение. На 22-ри април предстои ново вливане, чието въздействие ще е решаващо за следващите. За това събираме парите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене