Проф. Михаил Константинов: Коалиция между БСП и ГЕРБ е възможна

Проф. Михаил Константинов

БСП правилно няма да предлагат дата днес, защото вече веднъж го направиха и сега ги е страх. За мен най-добрата дата е 12 октомври, но най-вероятно изборите ще се проведат в края на септември. Това заяви в сутрешния блок на БНТ проф. Михаил Константинов. Заедно с него гост беше и социологът Иво Христов.

„Надали има човек, който да мисли, че този кабинет ще изкара до края на годината. Считайте оставката за подадена. Има огромна възможност за голяма коалиция в България. Правя тези изводи от някои изказвания на Бойко Борисов и Сергей Станишев. Вижте положението и в Европейския парламент. Не казвам, че такава широка коалиция ще се случи, но е напълно възможно“, заяви професорът.

„За да се случи такава коалиция между БСП и ГЕРБ, двамата лидери на партиите трябва да дръпнат една крачка назад“, допълни го Христов. „Хубавото на такава коалиция е, че една партия, която има сериозни властови желания, ще отиде назад и няма да участва в управлението“, каза още той.

Михаил Константинов продължи да развива тезата си за коалиция между БСП и ГЕРБ. „За да стане това факт, трябва да има сериозно коалиционно споразумение като в Германия. Всички други договрки ще са несериозни. Идеята на тази коалиция ще е да стресне малките партии. В момента има една такава малка партия, която изнудва управляващите. При широка коалиция малките партии ще трябва да починат малко“, категоричен беше професорът. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене