Десислава Петачка: Тази година очаквам около 200 двойки за Изгряващи Звезди, Открит турнир, Купа Благоевград и Купа България

Дами и господа! Срещаме Ви с Десислава Петачка, която е приятелка на Топ Преса. Ние сме нейни медийни партньори за този втори турнир, който е една сбъдната нейна мечта. Как се чувстваш, когато знаеш че мечтата ти се е сбъднала и ще продължи и за напред.

– Как се чувствам? Нямам думи да го опиша точно. Много доволна, много щастлива. Тази година правим турнира за втори път. Наистина се чувствам перфектно. Не знам как да го опиша, доста хора повярваха в мен. Доста хора искат да ми помогнат тази година. Усеща се това. В спонсорите вече влиза и Общината Благоевград, Office 1 Superstore, сватбена агенция „Диаманти“, сладкарница  “Йоанна”, винпром Логодаж, Ей Би Ди Ес Транс ООД, Американски Университет в България, Екоботълс, Мирея травел, вие…  От миналата година има страшно хубав положителен отклик. Тоест миналата година дойдоха около 150 двойки за целият турнир. Тази година очаквам около 200 двойки да се съберат. Правя турнира в по-голям мащаб. Миналата година беше само изгряващи звезди и купа Благоевград, а тази година е Изгряващи Звезди, Открит турнир, Купа Благоевград и Купа България.

Това ли е най-трудното, да накараш хората около теб да повярват в твоята мечта, за да почнат да помагат?

– Да. За мен до тук, на този етап, да – чисто финансово, аз всичко останало си го правя/тренировки и т.н./. Развих се като клуб. В момента сме едни от най-добрите в България. Започнах точно с три дечица. В момента имам двойки във всяка една категория и за мен това наистина е трудното. Аз мисля, че успях и се доказах не само като треньор/отдавна съм доказана като такъв/, но и основно като организатор. Защото откакто дойдох в Благоевград за пръв път се сблъсках с тази организационна дейност.

Кажи как минава един твой ден. Ние от доста време се опитваме да направим това интервю, но ти все си заета. Или си в залата или с децата. Как минава един твой ден?

– Наистина аз съм по цял ден в залата. Децата сега учат и са на две смени. С тези деца, които са втора смяна, тренирам сутрин. Като вляза в залата в 09:30 свършвам в 12:00. Съответно отивам и взимам дъщеря си от училище. Учим и пишем домашни възможно най-бързо, защото в 14:30 пак влизам в залата. Там съм до 20:30, а понякога и до 21:00 часа. За да имам тези резултати, които имам напоследък/за 3-4 години откакто стъпнах в Благоевград имам 76 златни медала, двадесет и няколко сребърни и около 13-14 бронзови/, което за мен си е много голямо постижение за тези години. Моята зала е във Военният клуб и там са ме отличили като един от най-добрите състави, въпреки че аз съм клуб по спортни танци. Даже искат догодина да представям Военният клуб в по-голям мащаб. Не знам къде точно ще се намира техният концерт, но имаме и такава молба – покана…

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене