Без категория

Националния печат

печат

“24 часа”

Орешарски с план за работа до септември

План със спешни за изпълнение мерки, който се простира до септември, се очаква да представи премиерът Пламен Орешарски пред Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента Росен Плевнелиев утре.

ВСС фиксира срок за всяко дело

За колко време се решава едно дело от постъпването му в съда до приключването му, изчислява Висшият съдебен съвет.

За да фиксира срока за различните видове процеси, Комисията по натовареността на магистратите изработи електронни анкетни карти, които ще представи утре. Всички съдии трябва да ги попълнят, ще им отнеме около половин час.

“Сега”

Еврофондовете може да забавят обещаните облекчения за бизнеса

Парадоксално, но факт – наличието на европейско финансиране може да забави изпълнението на един от ключовите ангажименти на кабинета – за намаляване на административните тежести за гражданите и бизнеса. Заради възможността да получат европейско финансиране куп анализи, планирани от администрацията, ще стартират късно и ще се проточат във времето.

Държавата поиска спешно дивидента от фирмите си

Заради слабото изпълнение на приходната част от бюджета държавата започна спешно да търси пари. С разпореждане на Министерския съвет от 11 юни се иска до днес, 16 юни, дружествата с над 50% държавно участие да преведат 70% от печалбата си. Освободени от задължението са само болниците.

“Стандарт”

Пороят надува цените

Поройните дъждове и градушките удариха реколтата. Това ще доведе до скок на цените на плодовете и пшеницата, казват производители. Влагата увеличи и болестите по зеленчуците, заради което се налага повече пръскане с препарати. Така себестойността скача и удря по джоба фермерите.

Формулата на Борисов: В буря не дават колата на жената

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи заявка за премиерския пост веднага след завръщането си от САЩ вчера. „Ако има по-опитен за премиер от мен, ще го направим него“, заяви той пред журналисти на летище София.

“Труд”

Свидетелство за съдимост по имейл в чужбина

Българите, живеещи в чужбина, да не чакат с дни за свидетелство за съдимост, а то да се изпраща в консулствата и посолствата ни по електронен път. Това предлага Министерството на правосъдието да се запише в наредба.

“Капитал Daily

Земеделското министерство: За инвестиции в агротехника и помпени станции ще отидат 90 млн. евро от гаранционния фонд

Връщане на 90 млн. евро от гаранционния фонд към програмата за развитие на селските райони. С тях да се дофинансират проекти на фермери, за които няма бюджет, както и да се ремонтират помпени станции, собственост на държавното дружество „Напоителни системи“. Това е новият план, по който работи земеделското министерство, стана ясно на кръгла маса за еврофондовете в сектора, проведена в петък.

Добри намерения, лоши постижения

Вероятно в дъното на повечето законодателни инициативи на настоящото Народно събрание стоят добрите намерения. Вярваме в това, защото обратното би обезсмислило правовата държава и спазването на законите изобщо.

“Монитор”

Кандидат-студенти обявиха Васил Левски за сирак

Левски е роден и израсъл без майка и без баща” и „Някои хора са произлезли от Адам и Ева, а други – от маймуните”. Това са малка част от тазгодишните бисери, сътворени от кандидат-студенти по време на най-масовия предварителен изпит по български език в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Те лъснали на последната задача, при която изтеглената тема била „Няма значение откъде тръгваш, ако знаеш къде отиваш”, а авторите им се сдобили директно със заслужени двойки.

Свидетел заковава триото, опитало да убие Пеевски

Свидетел, чиято самоличност е скрита под кодовото название 001, е един от основните козове, с които разполага прокуратурата срещу триото, опитало да убие депутата от ДПС Делян Пеевски.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене