Корнелия Нинова: Има три позиции за бъдещето на Станишев в БСП

Корнелия Нинова

Има три позиции за бъдещето на Станишев в БСП. Първата е да подаде оставка веднага. Това искат 22 организации от Софийска област, откъдето съм депутат. Втората е, че той не трябва да подава оставка. Третата е промяна на лидерския пост, но не преди избори. Отиваме на избори и после сменяме председателя, а не сега да хвърляме енергия около поста на лидера. Това обяви депутатът от БСП Корнелия Нинова пред Кеворк Кеворкян по Нова телевизия.

Тя коментира и оставката си, която даде като председател на социалната комисия. „Не е плод на емоция, не е героизъм. Така разбирам нещата. През 2009 година подадох оставка като секретар на партията, защото загубихме изборите. Тогава бях вторият човек в партията, защото нямаше заместници. Преди пет месеца подадох оставка като зам.-председател на парламентарната група. Групата трябваше да се гласува против даден закон, а реално се гласува шарено. Значи не съм си свършила работата, след като групата е разделена”, добави Нинова.

Тя за пореден път каза, че партията сама ще реши как да се промени. „Факт е, че партията не единна за Станишев. Но промяната не е само свързана само със смяната на председателя. За мен са важни други неща. Какво правим? С кого? Това, което правим, добро ли е? Когато си отговорим ясно, можем да тръгнем напред. Аз не изключвам на предстоящите избори да се явим не в коалиция, а само като БСП. Също така трябва да си дадем сметка и кои са хората, които могат да свършат тази работа, че БСП да тръгне по нов път”, обясни още Нинова.

Тя добави, че явно причината за загубата на евровота са и политиките, които са водили от БСП и фактът, че не са дали резултат.

Нинова категорично заяви, че няма да става председател и член на Изпълнителното бюро на БСП. „За да станеш член на бюрото, председателят трябва да те покани. Ако Сергей ме покани, ще откажа. Мишок и подлец никога не съм била в живота си. Няма как да седна в стола на другарчето си”, завърши Нинова.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене