Прогноза за времето – 29 март (петък)

Сутринта ще е хладно, с минимални температури между минус 2° и 3°, и на много места в котловините ще има условия за образуване на слана. През деня ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Дневните температури ще останат между 10° и 15°. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура до 16°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но хладно. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-12°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна и Централна България ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

На 29.03.2019 слънцето ще изгрее в 06:15 часа и ще залезе в 18:49 часа. Продължителност на деня 12:34 часа.

На 29.03.2019 луната ще изгрее в 02:45 часа и ще залезе в 12:11 часа. Осветеност на диска в 0h UT 42 %. Фаза на луната: последна четвърт.

В събота ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд, но ще е без валежи. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Сутринта ще е хладно, с минимални температури между минус 2° и 3°, а през деня слабо ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 12° и 17°.

В неделя ще има повече облачност и на отделни места, главно в Южна България ще превали слаб дъжд. Температурите слабо ще се повишат.

В началото на следващата седмица ще се затопли и максималните температури ще са между 15° и 20°. Ще има разкъсана облачност, до слънчево време.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене