„ЗАЕДНО НАГОРЕ“ бе темата на денят за учениците от СУ „Никола Вапцаров“в Хаджидимово в Световния ден на розовата фланелка чрез инициативата

Във връзка с международен проект по Програма “Еразъм+” на тема “КАЛЕЙДОСКОП”, Ключова дейност 2 – Стратегически партньорства – СУ „Никола Вапцаров“ – гр. Хаджидимово се включи в Световния ден на розовата фланелка чрез инициативата „ЗАЕДНО НАГОРЕ“ под мотото „Училище без насилие и тормоз”.

Под ръководството на учителите Кипра Праматарова, Илинка Гелемерова и Христина Урдева, учениците от СУ „Никола Вапцаров“ – гр. Хаджидимово превърнаха този ден в малък празник.

Темата на деня за 2020 г. е „ЗАЕДНО НАГОРЕ”. Логото на този ден е:

В настоящата инициатива учителите от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, работещи по проект „Калейдоскоп“ на програма Еразъм обявиха конкурс за есе, рисунка и презентация на тема: „Добротата е сила! Училището е желана територия – без тормоз и агресия!“ Наградите за конкурса са подсигурени от проектите по програма „Еразъм +“ в училището.

Ученическият екип пък изработиха брошури със съдействието на координатора на проекта Заприна Глушкова.

Конкурсът бе обявен с цел да се каже, че училището без тормоз и агресия е желана територия.

Проведена беше и анкета в класовете на същата тема.

Най-често срещания и масов начин в израз за подкрепа на идеята бе облеклото в розово  на сакралната дата 26 февруари. Така се разпространяваше любов и приемане, а не омраза.

В училището със съдействието на педагогическия съветник Христина Урдева бяха раздадени хартиени розови ракети на всеки клас, върху които учениците изписаха своите послания към доброто срещу тормоза и агресията. Така те ги превърнаха в красиви постери.

Координаторът на проектите по Еразъм+  в училището, Запририна  Глушкова ,макар и извън пределите на България в този момент сподели за Топ Преса , че се надява искрено всички те – и учители, и ученици, да бъдат по-търпеливи в поведението си, по-толерантни във взаимоотношенията си, по-позитивни в мислите си и по-разумни в  действията си. Тя каза още, че доброто се крие във всеки един от тях и пожела в училището да царува мир и разбирателство, които да бъдат спътници на успехи и щастливи усмивки на ученическите лица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене