Уж сме големи НАТО-вци, а 15-годишнината – в тишина

Само Каракачанов ли представлява държавата в НАТО, та отдавна рекламираният концерт в чест на влизането ни в Атлантическия съюз остана незабелязан от властите?

Още от миналата година медиите изписаха куп заглавия, че отбелязваме 15-годишнината от влизането на България и 70-годишнината от създаването на организацията на Северноатлантически договор с тържествен концерт и специално направен документален филм. Когато дойде време за провеждането му, обаче, поканеният елит от законодателната, изпълнителната и съдебната власти сякаш се изпокри по евтините си луксозни апартаменти.

Уж сме много НАТО, уж сме най-верните и най-изпълнителните, уж сме най-последователните в прилагането на евроатлантическите ценности, а само един Красимир Каракачанов, при това консервативен патриот, уважи дълго рекламирания концерт. Вярно, че в качеството си на военен министър. Но къде бяха колегите му министри? Идеите на НАТО, в които се кълнат постоянно управниците ни, особено като чуят и думата „Русия“, нима са чужди за външната министърка Екатерина Захариева, например? Или пък поне за един народен избраник от Комисията по отбрана? Или пък поне още един от Комисията по външна политика? Не сме чули Народното събрание да се е разпуснало, все пак. Или пък на някой представител на службите за сигурност?

Може само да гадаем с какво толкова са били ангажирани политиците ни, които декларират през ден, че изповядват атлантическите ценности, но липсата им на събитие, което отбелязва 15-годишнината от приемането на България в НАТО и 70-годишнината на Алианса, бе осезаема снощи в зала 1 на НДК.

А помните ли какви сълзи от щастие лееше Соломон Паси, когато подписваше договора?…

BIG5

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене