Бивш футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) премина във „Вихрен“(Сандански)

Това е Валери Георгиев, когото феновете на футбола в Гоце Делчев познават от времето, когато преди повече от 10 г. неврокопчани влязоха в „Б“ група

Тогава футболистът игра и направи дебют в професионалния футбол с екипа на неврокопчани, с които се подвизаваше за малко във втория ешелон, за да бъде забелязан от елитния тогава „Вихрен” (Сандански), където прекара два сезона. След това премина в „Локомотив”(Пловдив), където изкара 6 сезона и игра на топниво. След това имаше една година в Монтана и кратък период в „Септември“(Симитли). Играл е и в „Пирин“(Благоевград).

Валери Георгиев за кратко бе на гурбет в чужбина и бе извън футбола, но след завръщането си в отбора от родния му град ще бъде отново капитан на отбора на „Вихрен“ в Югозападната „В” група, което бе потвърдено от изпълнителния директор на отбора от Сандански Радостин Станев.

Валери Георгиев е юноша на „Пирин” (Благоевград), който дойде в Гоце Делчев като преотстъпен но най-дълго е играл за „Вихрен” и „Локомотив” (Пловдив). Мина за кратко през „Монтана”, а в последните шест месеца игра в „Септември” (Симитли) в „Б” група.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене