Хаджидимовското село Илинден остана без магазин, без кръчма и без  поп, хляб купуват от кафенето  по 1,10 лв, а с провизии се снабдяват от Гоце Делчев

Като хора забравени от Бога и от Царя са оставени да живеят останалите  една шепа местни хора в хаджидимовското село Илинден .

От седмица те нямат и магазин от където да си пазаруват най- необходимите  неща . Магазинерката Писана Воденова ударила ключа на обекта  тъй като се разболяла и заминала да живее при близки в Благоевград .

 Хляб хората от Илинден сега си купуват от кафенето  което е  единственият работещ  търговски обект  и където им го продават по 1,10 лева за брой . „ Жални сме за пресен хляб  от Мосомище ни карат  останал от предните дни по магазините  сух хляб  и вместо да ни го дават на половин цена  те ни го зашиват по 1,10  лв. Добре че има млади хора с коли които  пътуват до града  та на тях поръчаме да ни купуват  меко хлябче и  други продукти , се жалват местните хора от Илинден които  повечето са възрастни хора и разчитат близки да им пазаруват   от града .

 Цялото село се е юрнало в момента да търси магазинер  за да отвори по -скоро магазина ама кандидати за сега няма щото  от РПК им искали висок  наем   а оборотите не са  били никак надеждни  защото хората са бедни и пазаруват най- необходимите стоки .  Не пазаруват редовно хората от  Илинден  и затова защото   си произвеждат много от продуктите от първа необходимост  но са категорични че магазин  в селото  им е необходим  .

 С катинар  е и местната кръчма в село Илинден която е също  към РПК Копривлен . Кръчмаря Никола Икономов  пуснал кепенците  на кръчмата преди седмица,  изпразнил от нея оборудването и се стяга  да заминава  на гурбет  в Англия .

Поп също няма в Илинден  коментират местните хора . Църквата голяма , стегната  и хубава ама без поп . Свещеника  отец Георги идвал  само да служи в нея на големите празници  които са едва няколко в  годината а  починалите идвал да ги погребва  друг свещеник отец Лазар от Хаджидимово.

Освен магазин, кръчма  и поп в село Илинден няма и лекар  и пощаджия и полицай  , коментират местните  хора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене