Съдят 28 годишен от Ново Делчево за отвличане на мъж от панаира в Склаве

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу З.Д. за извършено от него престъпление по чл. 142, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Д. (на 28 години) живее в с. Ново Делчево, община Сандански. Мъжът разбрал, че неизвестно лице е откраднало от дома на тъста му велосипед, поради което прегледал записите от охранителните камери на живеещ наблизо съсед. На тях забелязал крадеца на колелото, който според него по телосложение много приличал на неговия съсед – Г.Ч.

Около 20:30 ч. на 23.05.2017 г. З.Д. отишъл с лекия си автомобил на панаира в с. Склаве, община Сандански. Той разпитвал приятелите на Ч. за него и го търсел с намерение да го накара да си признае и да върне велосипеда. Когато го открил, отишъл при него и му казал да отиде настрани, след което го повел към автомобила си.

В момента, в който стигнали колата, обвиняемият Д. със сила блъснал Г.Ч. на задната седалка, като веднага заключил вратите с дистанционното управление, за да не може да избяга. След това З.Д. седнал на шофьорското място и потеглил към с. Ново Делчево. По пътя го обвинявал за кражбата на велосипед и го заплашвал, че ще го закара в с. Пирин, където щял да го пребие и да го върже за дърво.

Стигайки селото, заедно с тъста на обвиняемия, отишли при съседа, който съхранявал записите от охранителните камери. Същите били прегледани няколко пъти в присъствие и на други лица, които се усъмнили, че на тях се вижда пострадалият Г.Ч. Самият той отричал да е извършил кражбата. Тъстът на обвиняемия Д. не бил съгласен с това, започнал да дърпа Ч. и да го бута към неговата къща, като му нанесъл няколко удара в главата и гърба.

Пострадалият успял да се отскубне и да избяга, а по-късно подал сигнал на телефон 112 и жалба в полицията.

Изготвената в хода на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е установила, че Г.Ч. има травматични увреждания – контузия в областта на главата, подкожен хематом, палпаторна болезненост в областта на гръдните прешлени.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене