Виктор Бръчков: „Бързи и яростни“ е филм… В живота обаче няма втори дубъл!

Срещам се с Виктор Бръчков, млад благоевградчанин със обичайна мъжка страст – тунингованите автомобили. Той покиска среща с мен, защото има идея в Благоевград да се направи писта за подобни автомобили.

– Представи се на нашите читатели.

– Казвам се Виктор Бръчков. Притежател на една страхотна класика BMW 318. Искам този автомобил, който съм подготвил да бъде един вид някаква инициатива, в която да се покаже, че младите хора, че не е необходимо да карат хубава кола и да си мислят че са в „Бързи и яростни“, защото живота няма втори дубъл. Първият ми филм, който лично мен ме запали по автомобилите и многото ми 90-ти набори / той излезе тогава / беше филма „Такси“.

Ставаше въпрос за една кола, която с натискането на едно копче се тунинговаше сама…

– Да, точно. В последствие с годините гледах как се прави филма и разбрах, че живота няма втори дубъл. В смисъл, че нямаш право на грешка. Трябва да престанат хората да ни наричат с нарицателното име – BMW-джигити. В България мисля, че има доста хубави коли за пример. Мисля че улицата в квартала не е писта, на която ние трябва да се доказваме като автомобилни състезатели. За тази работа си има определени места.

Спомена ми за една твоя идея и молба към кмета Камбитов…

Да, мисля, че в Благоевград трябва да се направи такава автомобилна писта. В България има доста скрити таланти от автомобилния спорт и трябва да им се даде шанс да се изявят. Имаше една писта, но тя в момента е частна. Там едно време ходеха учебни коли да се обучават младите шофьори. Аз мисля, че Камбитов е добър кмет и мисли за младите хора в Благоевград, така, че аз му давам една добра идея….

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене