Гришо с два мача днес в Куинс

Григор Димитров

Григор Димитров си партнира с Джеймс Уорд в една от първите си тренировки на трева за сезона, а няколко дни по-късно се оказа, че именно британецът е неговият съперник за първия му официален мач на трева, пише tenniskafe.com. Двамата ще се срещнат в двубой от втори кръг на турнира в Куинс, който ще се играе днес и попадна в програмата на Централния корт. Денят ще бъде открит от 14:00 ч. българско време с доиграването на мача между Лопес и Лайович, следват Карлович-Еванс и  Чилич-Матошевич, а след тях, около 17:30 – 18:30 ч. на корта ще излязат Гришо и Уорд.

„Определено би било изненада, ако победя Димитров, гледайки класирането ни в ранглистата. През миналата седмица тренирахме заедно, но и отпреди това се познаваме доста добре. Мисля, че ще се получи добър мач. Ако трябва да си избирам настилка, където да играя срещу него, определено тревата би била най-добрият избор за мен“, коментира британецът по повод предстоящия двубой.

Джеймс Уорд се намира под №155 в АТР ранглистата и попадна в основната схема благодарение на WC, а в първи кръг се наложи с 6-4 6-4 над Блаж Рола. Подобно на всички британци, най-силната настилка на Уорд е именно тревата, където има 10 победи от 26 изиграни мача в основна схема на АТР турнири. Нещо повече – именно Куинс е най-успешният турнир в кариерата му, след като през 2011 г. достигна до полуфиналите, побеждавайки тенисисти като Вавринка и Куери, преди да бъде спрян в три сета от Цонга.

Полуфинал е и най-доброто постижение на Григор в Куинс, а предстоящия двубой ще е втори между тях. Първият бе през далечната 2008 г., когато Димитров правеше първите си стъпки в професионалния тенис и бе спечелена от британеца след 7-5 7-6(3) в мач, играл се на клей на фючърс в Испания.

Успее ли да премине през Джеймс Уорд, то на осминафиналите Григор Димитров ще срещне един измежду Маю, Донской или Роже-Васлен, който в партньорство с Бенето само преди два дни спечели титлата на двойки на Ролан Гарос.

Вчера Григор Димитров трябваше да излезе на Централния корт в Куинс за мача си на двойки, където заедно със Стан Вавринка трябваше да срещнат братята Кен и Нийл Скупски, но прословутото британско време отново се намеси и обърка предварителните планове. Първо мачът бе преместен на корт №9 заради забавяне в програмата, но буквално на загрявката преди началото на двубоя в Лондон заваля и малко по-късно организаторите обявиха, че всички срещи от деня са прекратени.

Това доведе до промени в програмата за днес и по този начин хасковлията ще трябва да изиграе два мача в един ден, а двубоят на двойки отново бе поставен последен в програмата на Централния корт и ще започне около 20:30-21:30 ч. българско време (ако времето позволи).

 

Ето и пълната програма на Централния корт в Куинс:

1. Фелисиано Лопес – Душан Лайович – доиграване от 6-3

2. Кевин Андерсън – Даниел Еванс

3. Марин Чилич – Маринко Матошевич

4. Григор Димитров – Джеймс Уорд

5. Томаш Бердих – Джеймс Дъкуорт

6. Димитров/Вавринка – Скупски/Скупски

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене